Datele statistice la nivelul anului 2011 ne indica faptul ca exista 347 de milioane de bolnavi de diabet si ca 90% din ei prezinta diabet de tip 2. Aceasta boala cronica induce o gama larga de probleme de sanatate, incepand cu orbirea si terminand cu amputarea membrelor. Pana in anul 2030 diabetul va deveni a saptea cauza de deces la nivel global. Principalele cauze ce duc la deces prematur din cauza diabetului o reprezinta problemele cardiovasculare ce apar asociate acestuia.

Prevenirea si tratamentul in caz de diabet de tip 2 se axeaza in principal pe adoptarea unui stil de viata sanatos. Controland nivelul lipidelor (colesterol si trigliceride), tensiunea arteriala si mentinand in cote normale glicemia, avem toate sansele sa prevenim si sa amelioram complicatiile diabetului. Miscarea si un regim alimentar sanatos alaturi de indicatiile medicului curant, precum si ajutorul ingredientelor naturale ne pot imbunatati considerabil starea de sanatate. Hai sa vedem ce ingrediente naturale ne pot ajuta in caz de diabet.

 

Coenzima Q10 lupta cu diabetul

 

In cadrul unui studiu medical, subiectii prezentand diabet de tip 2 au luat zilnic cate o doza de 200 mg. de coenzima Q10 pe langa medicatia prescrisa, timp de 3 luni de zile. Rezultatele au fost exceptionale, in sensul scaderii glicemiei.

Mega CoQ10 Plus

 

Un alt studiu desfasurat anterior a aratat ce efect benefic are asupra glicemiei o doza zilnica de doar 120 mg. de coenzima Q10. La pacientii ce dezvoltasera boli coronariene, coenzima Q10 a dus nu doar la scaderea tensiunii arteriale, ci a contribuit si la scaderea insulinei si a glicemiei. Mai mult de atat, nivelurile de lipide sanguine caracteristice diabetului au fost considerabil reduse.

 

Vitamina D de la inceperea vietii

Vitamina D administrata in cantitati suficiente femeilor gravide si bebelusilor, contribuie la sanatatea de mai tarziu a copiilor, deoarece este bine stiut faptul ca deficitul de vitamina D in perioada sarcinii sporeste probabilitatea aparitiei diabetului de tip 1 sau juvenil. Asigurarea unei cantitati suficiente de vitamina D si in primii ani ai vietii este foarte importanta. Conform statisticilor prezenta unui nivel adecvat de vitamina D in copilarie, scade cu 78% riscul aparitiei de diabet de tip 1.

Corespondent, lipsa de vitamina D la adulti creste riscul de diabet de tip 2. Mai mult deficientele de vitamina D cresc de 2,5 ori probabilitatea de atac de cord, care este o complicatie frecventa a diabetului.

 

Acai influenteaza benefic metabolismul glucidelor

 

Extrasul de Acai are foarte multe efecte pozitive aupra starii noastre de sanatate. Un efect major al Acai este influenta pozitiva asupra metabolismului glucidelor din organism.

Acai Organic CalivitaUn studiu stiintific dezvoltat in 2011 asupra persoanelor supraponderale si obeze a aratat ca administrarea de acai timp de doar 1 luna de zile a avut efecte spectaculoase. Doar 200 mg. de acai zilnic a dus la scaderea importanta a nivelului de colesterol total si LDL ( atentie , colesterolul “bun” HDL a ramas intact) si a glicemiei si trigliceridelor. In plus, acai a nivelat fluctuatiile de nivel de glucide din sange. Astfel, pe langa faptul ca metabolismul glucidelor din sange este mult imbunatatit, acai are capabilitatea de a scadea si nivelurile de lipide din sange, ceea ce este un avantaj major pentru cei care sufera de diabet in vederea prevenirea dezvoltarii bolilor cardiovasculare ce insotesc diabetul.

Diabet, sindrom metabolic sau rezistenta la insulina ca si diagnostic nu trebuie sa ne panicheze, pentru ca acceptand boala, si urmand indicatiile medicului si nutritionistului, avand aliati metodele naturale, putem tine sub control si lupta impotriva acestei afectiuni cronice!

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *