Orientarea către un stil de viaţă sănătos îi determină pe majoritatea românilor să apeleze la tratamente naturiste, potrivit unui studiu recent

Aproximativ 70 la sută din populaţia lumii preferă tratamentele naturiste ca primă alternativă în tratarea diferitelor afecţiuni, arată un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aşadar, medicina naturistă, caracterizată de tratamente pe bază de extracte din plante, câştigă teren în faţa celei clasice (alopate). Astfel, “perioada prin care trecem este dominată de creşterea numărului de afecţiuni cauzate de scăderea imunităţii, de sporirea incidenţei bolilor infecţioase şi de intensificarea dependenţei de anumiţi stimulenţi precum cafeaua, tutunul şi băuturile alcoolice”, spune dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicină internă. Potrivit acestuia, orientarea către un stil de viaţă sănătos îi determină pe majoritatea românilor să apeleze la tratamente naturiste. Statisticile arată că 30 la sută din populaţie la nivel mondial suferă de boli parazitare de natură cronică, iar cei mai afectaţi sunt copiii, cărora un tratament clasic le afectează puternic ficatul, susţin specialiştii. O alternativă la medicamente sunt suplimentele 100% naturale care favorizează eliminarea paraziţilor intestinali, precum giardia, oxiuri sau ascari, distrug microorganismele şi împiedică înmulţirea lor.

Studiul mai relevă că, la nivel mondial, fumatul produce o dependenţă de şase-opt ori mai mare decât cea cauzată de alcool, iar 95-100 la sută dintre fumători devin dependenţi de nicotină. Statisticile la nivel naţional arată că 57 la sută dintre conaţionalii fumători vor să renunţe la fumat şi nu reuşesc fără ajutor. În sprijinul celor dependenţi de tutun, pe piaţa farmaceutică există suplimente naturale, fără efecte adverse, care diminuează dorinţa de fumat şi tratează problemele caracteristice abuzului de tutun.

SURSA : Gandul.info

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!

[top]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.