In tratamentul afectiunilor ficatului si fierii, armurariul este recunoscut si utilizat de mii de ani. In zilele noastre, chiar si medicina occidentala il foloseste cu succes ca si remediu pentru bolile hepatice.

 

Sa facem cunostinta cu “salvatorul ficatului” – Armurariul

 

Armurariul se prezinta sub forma unei  plante spinoase, cu inaltimea de pana intr-un metru, cu flori rosiatice si seminte cu gust amarui si  este una din cele mai utilizate plante medicinale din lume.

Primele mentiuni despre utilizarea lui in scopuri medicinale, dateaza de pe vremea medicului grec Dioscoride, care administra armurariu in cazurile muscaturilor de sarpe. De-a lungul timpului, el a mai fost mentionat de celebrul botanist Nicholas Culpeper in anul 1650, care a confirmat eficienta administrarii acestuia in diverse afectiuni ale ficatului.

Efectul sau benefic asupra problemelor hepatice, a fost demonstrat in anul 1970 in urma unei serii de studii stiintifice desfasurate in Germania, SUA, Italia si Austria. Pe langa protectia oferita ficatului, cercetarile au evidentiat eficienta armurariului si in cazul problemelor cardiace determinate de acumularea de toxine in organism si de asemeni in cazurile de cancer de prostata, colon si plamani, precum si in complicatiile diabetului si astmului.

Aceste efecte benefice ale armurariului se datoreaza compozitiei sale chimice, bazate in principal pe substanta numita silimarina si a amestecului de bioflavonoide ce protejeaza si regenereaza celulele ficatului actionand ca un antioxidant puternic. Pentru a ne putea da seama de forta detinuta de armurariu, merita mentionat faptul ca, in cazuri de otravire cu ciuperci, el poate fi administrat si se comporta ca un antidot.

 

Cum actioneaza armurariul?

 

Liver Aid cu extract de armurariu

 

Silimarina, substanta biologic activa din armurariu, este un complex flavonoidic ce poate stopa patrunderea toxinelor in celulele ficatului. Ea se comporta ca un antioxidant puternic ce previne reactia radicalilor liberi nocivi cu celulele ficatului. Mai mult, rata de eliminare a substantelor toxice din organism, cum ar fi gazele industriale sau metalele grele, este accelerata in prezenta silimarinei. Datorita acestor caracteristici, armurariul este un excelent supliment in chemoterapie (care este greu suportata de catre ficat), precum si in tratamentele medicamentoase bazate pe antibiotice puternice. Semintele de armurariu sunt dealtfel ultima noutate a cercetarilor, care cauta noi mijloace de prevenire si combatere a bolilor canceroase. Zeci de studii, unele finalizate altele in derulare inca, indica armurariul ca pe un inamic redutabil al cancerului.

 

Armurariul si efectele sale antiinflamatoare

 

Flavonoidele din compozitia armurariului, pe langa efectele mai sus mentionate, au si un puternic efect antiinflamator. Infectarea cu virusul hepatic C si inflamarea produsa de steatoza hepatica pot determina ciroza ficatului. O comisie medicala oficiala din Germania a dat aviz favorabil inca de acum 10 ani folosirii armurariului in tratamentul bolnavilor de ciroza. Raportul comisiei a relevat ca silimarina este deosebit de eficienta in tratamentul acestor boli, fiind capabila sa reduca inflamarea, sa incetineasca ciroza si sa creasca nivelul enzimelor indicatoare in functionarea optima a a ficatului. Mai mult efectele secundare au fost nule, la fel ca si in administrarea de substante placebo.

Produsul Liver Aid de la Calivita, contine armurariu sub forma de extract, ceea ce se traduce printr-un continut mai concentrat de substanta activa. In plus, prezenta in compozitie a mineralelor cum ar fi cromul si seleniul sprijina functiile hepatice, iar aminoacizii ce contin sulf il recomanda ca un produs extrem de eficient pentru protectia hepatica.

 

Foarte curand, Liver Aid cu extract de armurariu va fi prezentat sub o forma noua, in care concentratia de silimarina va fi de patru ori mai mare decat in prezent, pentru un efect inca si mai puternic al produsului!

 

 

 

 

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!