Lizina pentru herpes

Lizina
Această boală care afectează foarte multe persoane de pe intreaga planetă este cauzată de două virusuri: Herpes simplex 1 (HSV-1) şi 2 (HSV-2). Ce-al doilea este transmis sexual şi colonizează regiunea sacroiliacă, cauzand leziuni ulcerative pe şi in jurul organelor sexuale, in timp ce primul se transmite de la o persoană la alta prin contactul cu saliva infectată şi prin contact direct (contact corporal, utilizarea aceloraşi tacamuri şi pahare etc.). filtru de apa

Circa 40% dintre persoane sunt infectate cu acest virus, cel mai adesea incă din copilărie. Simptomele herpesului, vezicule mici, localizate la nivelul buzei şi la marginea externă a gurii, se fac resimţite de obicei in momentele cele mai nepotrivite. Unele persoane pot prevedea debutul herpesului: durere, mancărime, senzaţia de arsură — toate acestea semnalizează că peste puţin timp herpesul işi va face simţită prezenţa. Herpesul este, de obicei, declanşat de modificări hormonale, radiaţii UV (expunere la soare), infecţii, febră, stres fizic şi psihic. Din păcate, după faza acută, virusul nu va dispărea din organism, ci se va pregăti de un nou „atac” asupra ganglionilor. Deci, odată ce aţi contactat virusul herpetic, acesta va rămane pentru totdeauna in organism, chiar dacă simptomele pot să nu mai apară. In timpul fazei acute, herpesul poate fi tratat cu diferite unguente sau cu medicamente antivirale agresive, administrate oral. Acestea sunt utilizate de multe persoane şi in faza latentă — in speranţa că vor putea scurta sau rări fazele acute — ceea ce le impovărează organismul. Eficacitatea acestor medicamente depinde de momentul administrării, insă debutul herpesului este foarte dificil de estimat, fiindcă veziculele apar, de cele mai multe ori, pe neaşteptate. Deoarece foarte multe persoane din toată lumea sunt contaminate cu acest virus, care poate avea consecinţe de durată foarte serioase (de exemplu, afecţiuni ale corneei), numeroase studii ştiinţifice au examinat această problemă.
Lizina

Lizina
Concluzia cercetărilor ştiinţifice efectuate de-a lungul timpului a fost aceea că lizina, o substanţă prezentă in mod natural in organism, poate fi de ajutor, intr-un mod sau altul. Astăzi ştim deja in ce mod funcţionează această substanţă. Lizina este unul dintre aminoacizii care intră in construcţia proteinelor noastre. Participă la formarea proteinelor de genul colagenului, poate sprijini absorbţia calciului din intestine, deci poate ajuta şi la prevenirea osteoporozei. Fiind un aminoacid esenţial, organismul uman nu il poate sintetiza, prin urmare trebuie suplimentat din surse externe, pentru a inlocui cantitatea utilizată in cadrul metabolismului. Studiile au demonstrat că lizina este absorbită in funcţie de arginină, un alt aminoacid, şi că, dacă unul există intr-o cantitate mai mare decat celălalt, acesta din urmă poate fi absorbit intr-o cantitate mai mică. Deoarece virusul herpetic are nevoie de arginină pentru a se multiplica, blocand absorbţia acesteia putem stopa multiplicarea virusului şi putem scurta faza acută, ceea ce poate ameliora simptomele. Arginina nu este un aminoacid esenţial, deci poate fi produsă şi de organism, prin urmare, blocand absorbţia de arginină cu ajutorul unui aport crescut de lizină, nu vom cauza deficienţă. Cerealele şi carnea, de exemplu, sunt surse bogate de lizină, care conţin şi o cantitate semnificativă de arginină, prin urmare „raportul” lizinăarginină dorit nu poate fi satisfăcut doar din alimentaţie. In cadrul unui experiment cu durata de şase luni, participanţii au fost impărţiţi in două grupe: prima a primit lizină, a doua – nu. Pe parcursul experimentului, in cadrul primei grupe s-au inregistrat de două ori mai puţine cazuri de imbolnăvire decat in cea de-a doua, de control, care nu a primit lizină. In cadrul unui alt experiment, unde subiecţii au primit 312-1.200 mg de lizină zilnic (in una sau mai multe doze), cercetătorii au descoperit că aceasta scurtează faza acută a bolii şi, de asemenea, reduce frecvenţa recidivelor. Lizina nu a provocat niciun fel de efecte secundare, nici măcar cand dozele au fost de 3.000 mg pe zi. Aşa cum putem vedea din cele de mai sus, lizina poate fi un supliment promiţător al terapiei antiherpetice, deoarece poate scurta fazele acute şi le poate reduce frecvenţa. In plus, aceasta nu este un medicament antiviral agresiv, ci o substanţă naturală, prezentă şi in organismul uman.
Lizina
Lizina
Lizina
Pret cu amanuntul: 68.20 lei
*pret inclusiv TVA
Lizina
zen thonic
Lizina
Lizina

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!