Pentru a face referire la totalitatea bacteriilor si microorganismelor din intestine, in cele mai multe limbi se foloseste o combinatie de cuvinte – FLORA. In botanica termenul de flora face referire la vegetatia unei anumite regiuni sau perioade. Ca si etimologie, cuvantul in sine deriva de la numele zeitei romane Flora, protectoarea florilor si a primaverii.
Analog si sistemul nostru intestinal reprezinta tot o regiune bine determinata. La un organism adult tractul digestiv are o suprafata de 400 de metri patrati, aproximativ suprafata a patru apartamente, iar lungimea sa poate atinge 8 pana la 9 metri. Flora intestinala contine intre 400 si 500 de specii cu o greutate totala de 1 kg si jumatate. O parte din acestea sunt prezente in organism tot timpul, in timp ce altele sunt doar in tranzit.
Flora intestinala incepe sa se dezvolte inca din copilarie, simultan cu nasterea si alaptarea. Intr-un organism ce functioneaza la modul ideal, probioticele (ciupercile si bacteriile benefice cum ar fi Lactobacillus acidophilus de exemplu) impiedica colonizarea si dezvoltarea bacteriilor nocive cum ar fi Salmonella, Clostridium sau anumite specii de E. coli. De asemeni ele ajuta in functionarea sistemului imunitar prin prevenirea inmultirii ciupercilor si virusilor si sprijina absorbtia mineralelor si procesele metabolice.
Inulina reprezinta o substanta naturala apartinand familie prebioticelor. Prebioticele sunt fibre ce pot contribui la dezvoltarea anumitor tulpini de probiotice care am vazut un pic mai sus cat de importante sunt pentru sanatatea florei noastre intestinale. Inulina, fiind o fibra hidrosolubila, nu poate fi dezintegrata de enzimele digestive si ca atare ea ajunge in colon in forma sa nemodificata, devenind o sursa excelenta de hrana pentru multiplicarea bacteriilor benefice si inhiband astfel dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Rezultatul acestui proces este refacerea florei noastre intestinale afectata de modificarile adverse (cum ar fi antibioticele, alimentatia neadecvata, conservantii din carne si alte substante artificiale, alcoolul, fumatul, stresul, etc.) si reducerea formarii substantelor toxice.
Urmareste videoclipul de prezentare de mai jos pentru a intelege cum actioneaza pentru sanatatea florei tale intestinale si cui se recomanda noul produs Pure Inulin de la Calivita:

Produsul Pure Inulin CaliVita – fibre pentru digestie naturale 100% obtinute din cicoare, poate fi cumparat din magazinul online Calishop la pretul de 100,54 lei.

 

Pure Inulin iti poate imbunatati simtitor calitatea vietii de zi cu zi. Incearca-l si tu, pentru a fi mai calm… si in interior!

 

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!