Produse bio un capriciu sau o necesitate?
Probabil că v-aţi întrebat de multe ori cum de reuşesc terenurile arabile existente să satisfacă necesarul de alimente al unei populaţii în continuă creştere. Din păcate, adesea este nevoie de intervenţii umane violente pentru a se asigura producţia de alimente si produse bio la preţuri accesibile.
Noile terenuri arabile, practic infertile, trebuie tratate cu substanţe chimice puternice, care sunt, în majoritatea cazurilor, permise, pentru a obţine recolte ce depăşesc producţia normală. Însă din ce în ce mai multe persoane sunt conştiente de pericolul pe care îl reprezintă utilizarea acestor chimicale, care pot rămâne mult timp în alimente, fapt ce cauzează probleme de sănătate pe termen lung.
Produse bio
Cu toate că producătorii de încredere respectă reglementările în vigoare şi aşteaptă ca aceste substanţe să se descompună şi să devină inofensive pentru oameni, multe persoane aleg să consume variantele organice (sau bio) ale unei întregi serii de produse, din diverse motive.
De ce merită să alegem alimente produse organic si in general produse bio?
1) Cultivarea lor nu poluează mediul înconjurător cu substanţe chimice, deoarece pe post de îngrăşământ se folosesc doar substanţe ecologice, care trebuie să îndeplinească o serie de reglementări stricte.
2) Fiindcă aceste substanţe ecologice sunt mai puţin agresive, este nevoie de mai multe resurse umane pentru a obţine aceeaşi eficienţă. În multe cazuri, insectele dăunătoare sunt îndepărtate manual şi prăşitul se face tot manual, astfel încât cumpărătorii de produse bio sprijină şi angajările de personal.
3) Deoarece nu folosesc fertilizatori artificiali, fermele bio nu poluează solul şi apele potabile.
4) Conform unor studii, produsele care provin de la fermele bio pot conţine cu până la 25% mai mulţi nutrienţi decât produsele obişnuite. Carnea de pasăre şi laptele de la fermele bio conţin mai multe proteine şi o cantitate semnificativ mai mare de minerale, vitamine şi acizi graşi. Gândiţi-vă doar că animalele de la fermele bio au condiţii de viaţă mult mai bune decât cele de la crescătoriile obişnuite.
5) În cadrul procesului de producţie, producătorii bio evită utilizarea de substanţe artificiale, folosind, de cele mai multe ori, substanţe naturale aromatizante pentru a obţine gustul dorit; de asemenea, se evită cu consecvenţă aplicarea de potenţatori de aromă şi conservanţi artificiali.
6) Preţul produselor bio poate părea mai mare, la o primă vedere, dar trebuie să ţinem cont de faptul că, de aceşti bani, primim produse de o calitate superioară, bogate în substanţe nutritive.
7) Fiindcă reglementările privind clasificarea unui produs drept bio sunt foarte stricte, aceasta reprezintă o garanţie solidă pentru clienţi că primesc exact ceea ce scrie pe etichetă!
Pentru a ne proteja planeta pentru generaţiile viitoare, este foarte important să ne modificăm urgent modul de gândire. Paşii mici, şi apoi mai mari, făcuţi de fiecare persoană pot duce la o dezvoltare de durată, iar lista lungă de modificări necesare o putem începe cumpărând chiar astăzi produse bio.
Aceasta nu este doar o investiţie pe termen lung, ci poate produce schimbări perceptibile chiar acum! În curând: CaliVita vă prezintă noul produs bio certificat, Organic Noni! Disponibil în curând în magazinele din ţara noastră, precum şi în magazinele virtuale CaliVita.
Aflati mai multe despre cel mai nou venit in gama de produse bio Calivita, Organic Noni.
Fii la curent cu noutatile CaliShop
Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!
One Response to Produse bio? Chiar sunt mai altfel?
Lasa un comentariu Cancel reply
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Descarca Gratuit Ghidul Produselor Calivita!
Inregistreaza-te acum pentru a-i cunoaste mai bine pe noii tai aliati in lupta pentru o viata sanatoasa:
Intre termenii “bio”, “eco” si “organic” nu exista nici o diferenta. Sunt modalitati diferite de a numi produsele care sunt realizate exclusiv in baza extractelor de plante crescute pe soluri netratate cu substante chimice sau din seminte nemodificate genetic. Atat alimentele bio, cat si cosmeticele bio nu contin conservanti chimici, coloranti, parfumuri sintetice sau tot felul de aditivi. Acesta este si motivul pentru care termenul de valabilitate al unor produse bio este mult mai scurt decat ale celor care, in mod normal, sunt comercializate in hypermarketuri sau prin intermediul lanturilor mari de magazine.