Electrosmogul, datorita efectelor sale secundare adverse a caror intensitate creste pe zi ce trece, este astazi un subiect de maxim interes. Ce spui sa trecem in revista cele mai frecvente intrebari referitoare la electrosmog si sa incercam sa raspundem succint la ele?

 

1. Cum se defineste electrosmogul?

Prin electrosmog intelegem toate fenomenele electromagnetice prezente intr-un anumit spatiu.In mod continuu, fiecare dintre noi suntem expusi acestor influente electromagnetice, pentru ca fiecare molecula sau particula atomica prezinta un camp electromagnetic. Soarele si Pamantul au de asemeni propriul camp electromagnetic.

Acum patru sute de ani de exemplu,, intensitatea campurilor electromagnetice era inofensiva pentru om fiind prea slaba, sau chiar era benefica, in cazul luminii solare. Simultan cu descoperirea curentului electric si a utilizarilor sale moderne, mediul nostru natural a suferit o transformare radicala intr-o retea radiala multipla de campuri electromagnetice strans intretesute.

 

2. Putem percepe electrosmogul?

Destul de putine persoane pot simti electrosmogul. Acesta este invizibil si efectele sale sunt subtile. Cu certitudine astazi din ce in ce mai multi oameni sufera insa de pe urma lui, cea mai intalnita reactie fiind chiar durerea fizica. In majoritatea cazurilor, sensibilitatea la electrosmog debuteaza cu perceperea de tensiune in cutia craniana, ameteli si imposibilitatea de concentrare.

 

3. De ce este atat de nociv electrosmogul?

Orice persoana prezinta un camp electromagnetic de aproximativ 100 milivolti. In prezenta unui camp cu o valoare mult mai mare, organismul devine iritat, deoarece trebuie sa contrabalanseze efectul campului mai puternic. Acest fenomen nu se poate intampla decat cu aport de energie din partea noastra.

 

4. In ce moment electrosmogul atinge pragul critic?

electrosmog

Ca in orice domeniu exista valori standardizate ale electrosmogului care nu trebuie depasite. Acestea sunt insa exagerat de mari si urmaresc mai mult interesele industriei producatoare decat sanatatea oamenilor.

La cealalta extrema exista si sfaturile biologilor, care sunt mult sub valorile oficiale si care ne dau astfel o directie mult mai aproape de adevar. Din pacate in practica, in cele mai multe din caminele noastre s-a demonstrat ca aceste valori sunt cu mult depasite.

Electrosmogul, oricare ar fi cifrele masuratorilor, este extrem de nociv atunci cand isi face simtita prezenta in dormitoarele noastre sau in camerele copiilor, pentru ca reduce productia de melatonina (aceasta este un hormon cu rol polivalent in organism, cunoscut mai ales pentru faptul ca regleaza ceasul biologic) si impiedica relaxarea profunda.

 

5. Electrosmogul poate tulbura chiar echilibrul hormonal?

Da este o certitudine faptul ca electrosmogul prezent in dormitoarele noastre poate diminua  productia hormonului numit melatonina. In unele cazuri aceasta poate scadea chiar si cu 20%.

Melatonina este un hormon secretat indeosebi pe timpul noptii de catre glanda pineala si e responsabila de relaxarea completa din timpul somnului, dar si cu setarea nivelului de protectie imunitara a organismului.

Studiile arata ca, de exemplu cancerul poate avea o evolutie galopanta, daca nivelele de melatonina sunt dezechilibrate constant.

Melatonina, fiind implicata in regularea ritmului circadian ( reprezinta ciclul de aproximativ 24 de ore care are loc la nivel fizic, mental si comportamental, ca raspuns al organismului la alternanta lumina-intuneric din mediul inconjurator), are un rol esential in prevenirea mai multor afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul sau bolile tumorale. Atat timp cat cantitatea de melatonina secretata este in limite normale si ciclul somn-veghe este normal, in consecinta probabilitatea ca aceste boli sa se dezvolte este scazuta.

 

6. Cum sa ne protejam de efectele daunatoare ale electrosmogului?

Aplicarea dispozitivului Communiguard de la Calivita (acest dispozitiv este un circuit electronic sub forma de folie autocolanta, fabricat cu ajutorul unui program special de calculator, care protejeaza impotriva influentei negative exercitata de telefonul mobil, calculator, sau alte aparate care produc campuri electromagnetice) pe telefoanele celulare sau pe dispozitivele electronice mai des folosite, este un prim pas catre o diminuare a efectelor nocive ale electrosmogului, dar se poate dovedi insuficient, tinand cont de faptul ca dispozitivul Communiguard asigura protectia doar pentru campul electromagnetic emis de aparatul pe care e lipit.

Acesta este motivul pentru care compania Calivita a conceput un plan extins de protectie anti electrosmog, care va fi in curand accesibil. Urmariti-ne pe magazinul nostru online Calishop, si cititi blogul si newsletterul nostru pentru a fi printre primii care veti afla detaliile planului de protectie anti electrosmog!

 

 

Fii la curent cu noutatile CaliShop

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter!

Adresa ta de email va fi mereu in siguranta!